Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнали скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Замръзнали скорости

Здравейте,

след вчерашното забавно каране в киша и нов сняг, днес реших да запаля дизел красавицата, профилактично и установих, че скоростния лост може да включи само на 1-ва и 2-ра скорост, като понякога 1-ва му е трудно, но от 2-ра към 1-ва може. Доста студенко беше днес и вятър помагащ на ледената ситуация.
    Възможно ли е нещо да е замръзнало и как мога най-лесно и безболезнено да го оправя/размразя?

На открито съм паркирал, има сняг, лед опцията наблизо гараж, нямам, защото освен 1и 2-ра други скорости лоста не иска и да помисли.

не знам има ли връзка само да спомена, че преди седмица сменях лагер на съединителя, и се притеснявам, дали нещо в монтажа, сега не е показало, проблем.

Поздрави,
    Б.

Първоначално публикувано от bobrock Покажи съобщение
    Здравейте,

след вчерашното забавно каране в киша и нов сняг, днес реших да запаля дизел красавицата, профилактично и установих, че скоростния лост може да включи само на 1-ва и 2-ра скорост, като понякога 1-ва му е трудно, но от 2-ра към 1-ва може. Доста студенко беше днес и вятър помагащ на ледената ситуация.
    Възможно ли е нещо да е замръзнало и как мога най-лесно и безболезнено да го оправя/размразя?

На открито съм паркирал, има сняг, лед опцията наблизо гараж, нямам, защото освен 1и 2-ра други скорости лоста не иска и да помисли.

не знам има ли връзка само да спомена, че преди седмица сменях лагер на съединителя, и се притеснявам, дали нещо в монтажа, сега не е показало, проблем.

Поздрави,
    Б.
    Ако е от съединителят, няма да влиза никоя скорост. Нареди картони покрай колата и ги затрупай със сняг, запали колата и я остави да загрее и ще можеш пак да включваш, до следващото спиране, когато пак ще се вцепи.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може при свалянето на скоростната кутия,да не е сглобено нещо като хората или да са прецакали нещо жилата,или те замръзват,или самия избирач на кутията.При мен на Фиат-а това е ежедневие когато е под нулата,затова напоследък оставям колата в двора на нулева,паля я и я оставям 10-15 мин. да работи и всичко се оправя,аз знам къде е проблема,но нямам време да го оправя,нещо като приказката за обущаря и скъсаните обувки !!!!!
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Днес на обяд оставих да поработи, но нищо, въпреки, че грейна обнадеждаващо слънце.
        Покъсно към 18, въпреки , че беше студеничко оставих запалена, като надух парното вътре. От време на време мърдах скоростния лист, след 20-тина минути отпусна 4-та и почти, 3-та хаха след това отпусна и остана задната, тя се заинати 5-10 мин и отпусна.
        Проверих всичките и газ към един гараж , като пойарах 15 тина км.
        Малко да се оправи този скиорски цикъл и ще я закарам да я погледнат: за нови жила ли, за смазване някъде ли.

Comment

Жилата долу. Промивка със силиконова смазка(WD40) или каквото там има под ръка(само не вода). Смяна на маншоните, ако са повредени и....вече е друга кола. Като под промивка имам предвид вкарване на течноста в бронята на жилото и възвратно/постъпателни движвния(ха,ха), както аксиални, така и радиални, докато ни хареса това което излиза от долният край на жилото. Ако лостчето, което е под маншона е корозирало и зацапано - фина шкурка и смазване със силиконова смазка.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

И при моята 145ца 1.6 боксер имаше такава зимна изненада.
            Направо блокира лоста и при вкарване на 5та скорост едва не си изкарах рамото

Оправи ми ги Боби33 в сервиз Вентура, но ги ремонтираше.
            Беше преди доста време и не помня точно как ги ремонтира.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
            X